Integrated Marine Informations System - IMIS

Persons | Institutes | Publications | Projects | Datasets | Maps
[ report an error in this record ]basket (0): add | show Print this page

Werkgroep O&M - Projectgroep veiligheid en toegankelijkheid: onderzoek naar de morfologie op meso-schaal ter hoogte van stortlocaties
Vandenbruwaene, W.; Vos, G.; Plancke, Y.; Mostaert, F. (2012). Werkgroep O&M - Projectgroep veiligheid en toegankelijkheid: onderzoek naar de morfologie op meso-schaal ter hoogte van stortlocaties. Versie 3.0. WL Rapporten, 791_10a. Waterbouwkundig Laboratorium: Antwerpen. VI, 50 + 51 p. bijl., 4 p. tab. pp.
Part of: WL Rapporten. Waterbouwkundig Laboratorium: Antwerpen. , more

Available in  Authors 
Document type: Project report

Keywords
  Dumping
  Hydraulics and sediment > Morphology > Erosion / sedimentation
  Hydraulics and sediment > Morphology > Sediment balance
  Hydraulics and sediment > Sediment > Dredging and dumping
  Hydraulics and sediment > Sediment > Non-cohesive sediment
  Literature and desktop study
  Transport > Sediment transport
Author keywords
  Mesoscale; Bodemvormen

Project Top | Authors 
 • O&M Zandhuishouding 2010, more

Authors  Top 

Abstract
  In het kader van de projectgroep "zandhuishouding" (werkgroep O&M) werden verschillende studies gedefinieerd welke als doel hadden "het geven van antwoorden aan de beheerder voor de situatie na 2012, wanneer de zandwinning is afgebouwd en de volgende onderhoudsvergunning voor de Westersehelde moet worden verleend". Dit onderzoek heeft als doelstelling het monodynamisch gedrag van gestorte specie na te gaan binnen diverse morfologische gebieden van het estuarium (plaatrand, nevengeul, hoofdgeul). De monodynamica van de gestorte specie werd hierbij beschouwd op mesoschaal en over een korte tijdsperiode van minder dan 1 jaar. Binnen deze studie werd de monodynamica via het sedimenttransport onderzocht voor 4 locaties in het Scheldeestuarium.

  Elke locatie is gekenmerkt door een eigen morfologische karakter: 2 locaties zijn gelegen langsheen een plaatrand (Hooge Platen West en Plaat van Walsoorden), 1 locatie in een nevengeul (Schaar van Waarde) en 1 locatie in de hoofdgeul (Ketelputten). Voor iedere locatie werd het sedimenttransport berekend voor zowel natuurlijk transport als voor het transport na storting.


All data in the Integrated Marine Information System (IMIS) is subject to the VLIZ privacy policy Top | Authors