Integrated Marine Informations System - IMIS

Personen | Instituten | Publicaties | Projecten | Datasets | Kaarten
[ meld een fout in dit record ]mandje (0): toevoegen | toon Print deze pagina

Stroming aan de toegang tot de Zandvliet-Berendrecht sluizencomplex: rapport 2D numeriek modelonderzoek
Decrop, B.; Vanlede, J.; Verwilligen, J.; van Holland, G.; Mostaert, F. (2010). Stroming aan de toegang tot de Zandvliet-Berendrecht sluizencomplex: rapport 2D numeriek modelonderzoek. Versie 2.0. WL Rapporten, 753_10. Waterbouwkundig Laboratorium/IMDC: Antwerpen. IV, 111 pp.
Deel van: WL Rapporten. Waterbouwkundig Laboratorium: Antwerpen. , meer

Beschikbaar in  Auteurs 
Documenttype: Projectrapport

Trefwoorden
  Flow
  Hydraulics and sediment > Hydrodynamics > Current velocities  and patterns
  Numerical modelling
  Numerical models
  België, Zeeschelde, Haven van Antwerpen, Berendrechtsluis [Marine Regions]; België, Zeeschelde, Haven van Antwerpen, Zandvlietsluis [Marine Regions]
  Brak water; Zoet water

Contactgegevens

Contact: Vlaamse overheid; Beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken; Vlaams Ministerie van Mobiliteit en Openbare Werken; Departement Mobiliteit en Openbare Werken; Afdeling Maritieme Toegang, meer


Auteurs  Top 
 • van Holland, G., meer
 • Mostaert, F., meer

Abstract
  In het kader van de verbetering van de stroomvelden in de scheepsmanoevreersimulator van het Waterbouwkundig Laboratorium worden een aantal detailmodellen opgezet (bvb Decrop et al, 2009). Deze modellen zijn stromingsmodellen die allen worden genest in een groter overzichtsmodel: NEVLA2006 (Vanlede et al, 2009), en worden door middel van een verfijnd rooster en kortere rekentijd meer nauwkeurige resultaten behaald in het interessegebied.

  In deze studie wordt een gedetailleerd stromingsmodel van de toegangsgeul naar het Zandvliet- Berendrecht sluizencomplex opgetuigd en afgeregeld. Zowel de leidam ten noorden van het interessegebied als de strekdam ten zuiden ervan zijn belangrijk voor het correct simuleren van de stroming in dit gebied. Er zal dus aandacht gaan naar het correct weergeven van beide structuren in het model.

  Deze studie wordt uitgevoerd op (interne) vraag van de groep Nautica, in het kader van de nood aan detailmodellen die is geformuleerd in M753_04 “Analyse van behoeften Nautica inzake numerieke modellentrein”.

  Vectorvelden van de resultaten van dit detailmodel worden vervolgens ingeladen in de scheepsmanoeuvreersimulatoren en gebruikt door rivierloodsen zowel voor trainings- als studietoepassingen.


Alle informatie in het Integrated Marine Information System (IMIS) valt onder het VLIZ Privacy beleid Top | Auteurs