Integrated Marine Informations System - IMIS

Personen | Instituten | Publicaties | Projecten | Datasets | Kaarten
[ meld een fout in dit record ]mandje (0): toevoegen | toon Print deze pagina

Verbetering KPI voor kwaliteit voorspellingen: deelrapport 2. Implementatievoorstel 'Kwaliteit modellen'
Depreiter, D.; Vanlede, J.; Deschamps, M.; Verwaest, T.; Mostaert, F. (2016). Verbetering KPI voor kwaliteit voorspellingen: deelrapport 2. Implementatievoorstel 'Kwaliteit modellen'. versie 6.0. WL Rapporten, 12_140_2. Waterbouwkundig Laboratorium: Antwerpen. III, 24 + 10 p. bijlagen pp.
Deel van: WL Rapporten. Waterbouwkundig Laboratorium: Antwerpen. , meer

Beschikbaar in  Auteurs 
Documenttype: Projectrapport

Trefwoorden
  Numerical modelling
  Water management > Forecasts > Forecasting-models
  België, Schelde R. [Marine Regions]
Author keywords
  KPI; Operationele voorspellingen

Auteurs  Top 

Abstract
  De berekening van de KPI-scores werd uitgevoerd met de in-huis ontwikkelde ELMO software. Deze software is oorspronkelijk bedoeld voor de kwaliteitscontrole van de hydrologische modellen. De kwaliteitsbeoordeling van de getijvoorspellingen – 1D (s igma-model) of 2D (kustzuid model op het VSSKS) werd in de eerste 4 kwartalen (vanaf juli 2012 tot juni 2013) vrij pragmatisch benaderd, en ook gebruik makend van de bestaande ELMO software.

  Naar aanleiding hiervan zijn enkele vragen gerezen, waaronder: Wat is de spreiding op de resultaten? Wat met de laagwaterstanden en de voorspelde tijdstippen? Welk zijn realistische doch kritische evaluatiecriteria? De beoordeling van de kwaliteit en het opstellen van de kwaliteitsparameter dient bijgevolg verder onderzocht en verfijnd te worden.

  De studie wordt neergeschreven in 2 rapporten, waarvan voorliggend rapport het tweede deelrapport is dat een strategie of implementatievoorstel bevat voor een vernieuwde kwaliteitsbeoordeling van de modellen. Het eers te rapport betrof het desktoponderzoek en de analyse van voorbije voorspellingen.


Alle informatie in het Integrated Marine Information System (IMIS) valt onder het VLIZ Privacy beleid Top | Auteurs