Integrated Marine Informations System - IMIS

Personen | Instituten | Publicaties | Projecten | Datasets | Kaarten
[ meld een fout in dit record ]mandje (0): toevoegen | toon Print deze pagina

Rupelmonde: berekeningen voor nieuwe inwatering van de getijdemolen: eindrapport
Nossent, J.; Boey, I.; Verwaest, T.; Mostaert, F. (2015). Rupelmonde: berekeningen voor nieuwe inwatering van de getijdemolen: eindrapport. Versie 4.0. WL Rapporten, 14_155. Waterbouwkundig Laboratorium: Antwerpen. V, 44 pp.
Deel van: WL Rapporten. Waterbouwkundig Laboratorium: Antwerpen. , meer

Beschikbaar in  Auteurs 
Documenttype: Projectrapport

Trefwoorden
  Infiltration
  Literature and desktop study
  Models > Scale models > Hydraulic models
  Numerical modelling
  Water management > Hydraulics > Hydrodynamic models
  Water management > Risk > Scenario-analysis
  België, Zeeschelde, Rupelmonde [Marine Regions]

Contactgegevens

Opdrachtgever: Antea Belgium nv, meer
Opdrachtgever: Vlaamse overheid; Beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken; Waterwegen en zeekanaal NV; Afdeling Zeeschelde, meer


Auteurs  Top 

Abstract
  In deze studie werd een 1D Mike11 model opgebouwd en werden scenarioanalyses uitgevoerd ter voorbereiding van het ontwerp van een nieuwe in- en uitwateringsconfiguratie van de getijdemolen in Rupelmonde. Dit ontwerp dient de veiligheid van de molen en de gebieden langsheen de Vliet te garanderen en dient bovendien de historische werking van de molen te waarborgen en te optimaliseren.

  Uit een reeks van vijf door de opdrachtgever weerhouden scenario’s, werden na een eerste evaluatie 2 scenario’s geselecteerd om verder uit te werken en te toetsen aan reële gegevens met springtij periodes.

  Het scenario dat als meest optimale uit de berekeningen komt omvat een inlaat, met beperkte opening, in bypass rond de kofferdam, in combinatie met een buffergebied op de linker oever van de Vliet om het water tijdelijk op te slaan.

  In afwachting van een definitieve oplossing, tonen de berekeningen ook aan dat, in theorie, het gebruik van de huidige in- en uitwateringsconstructie met een zeer beperkte opening, een tijdelijke oplossing kan bieden.


Alle informatie in het Integrated Marine Information System (IMIS) valt onder het VLIZ Privacy beleid Top | Auteurs